Марсилия сама се би на "Парк де Пренс"

Миши Бачуай стана антигерой за сметка на Ибрахимович

Марсилия може да съжалява,че не победи на "Парк де Пренс" ПСЖ,а загуби с 1:2.

През седмицата Марсилия загуби унизително два мача. И двата бяха на митичния "Велодром". Единият бе за първенство на Лига 1. Изненадващо добре играещия новак Анже се възползва от депресията при марсилци и ги би насред Марсилия с 2:1. В групите на Лига Европа отборът на Мичел бе победен в края на мача от непретенциозния Слован (Либерец) с 1:0.

Как след такива издънки човек да си помисли, че Марсилия няма да загуби срамно от ПСЖ на "Парк де Пренс". Но принципът,че в мачове тип "Ел Класико" моментната форма не играе бе напълно спазена. Марсилия бе по-добрият отбор през по-голямата част от мача. През първото полувреме атаките на отбора следваха една след друга. Така белгиецът Миши Бачуай откри резултата в 30-ата минута след прецизно изпълнение с глава. И щеше да се превърне в герой. Но стана антигерой.  Полувремето щеше да завърши с гол преднина за Марсилия. Но последваха събития в които за три минути от 41 до 44-ата минута Ибрахимович отбеляза два гола от дузпи и резултата стана 2:1 за ПСЖ.

Ето как Бачуай се превърна в антигерой. Младокът тръгна да гони спорна топка да не излезе в тъч и я върна много силно към своя вратар Стив Манданда. Ибрахимович се засили да я догони и се сблъскаха с марсилия вратар. Нарушението може да се каже,че бе и вътре и вън от наказателното поле. Но съдията отсъди дузпа,която Ибра превърна в гол. Последва малко по-късно нова дузпа за спиране на топката с ръка от марсилски защитник и резултата стана 2:1.

Марсилия обаче запази самообладание и игра много добре през второто полувреме, но не се възползва от няколкото си шанса поне да изравни резултата.  В 55-ата минута Барада от гостите бе спънат в наказателното поле на домакините и сам изпълни отсъдената дузпа, но Кевин Трап спаси. В края на мача на два пъти Кабела не можа да преодолее Трап, който си изкупи тотално вината от мача с Бордо, когато "жирондинците"  на "Парк де Пренс"  му вкараха два баламски гола и срещата завърши 2:2. Тогава по-скоро това бяха негови автоголове, но сега срещу Марсилия бе на мястото си. А и на няколко пъти топката го целеше.

Ибрахимович с двете си попадения стана най-резултатния играч на ПСЖ със 110 гола след като мина рекорда на португалеца Педро Паулета от 109 попадения.

В мачовете на ПСЖ с Марсилия той също държи рекорда за най-много отбелязани голове за парижани. А те са осем в девет изиграни от него мача.

В срещи от първа дивизия и Лига 1 засега най-много голове за ПСЖ е вкарал Мустафа Дахлеб,който има 85 попадения. Доминик Рощо е с 83 попаденя за ПСЖ. Ибра е много близо до тях със 79.

В евротурнирите Жорж Уеа има 16 гола за ПСЖ, а Ибрахимович е с 15.


Ибрахимович има пет хеттрика в Лига 1. Малко му остава да подобри рекордът на Карлос Бианки, който е с шест.