Борисов: Харесвам Бакалов, аз го предложих на МО за шеф на военното разузнаване

Политика

05-10-2015, 11:40

Снимка:

courtnewsbg.info

Автор:

bulgaria.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Йордан Бакалов става шеф на военното разузнаване

Премиерът очаква вето от президента по точката за 10 г. стаж в системата

Премиерът Бойко Борисов обяви пред медиите, че харесва шефа на военното разузнаване Йордан Бакалов и не е чувал за подадена от него оставка.


След като участва в откриването на новата сграда на Софийския районен съд (СРС) Борисов поясни пред медиите, че няма да коментира информацията, тъй като все още не е видял оставка. "Господин Бакалов лично аз, изключително много го харесвам", заяви Борисов.


Той допълни, че не вижда защо, при положение, че се касае за военно разузнаване, да няма цивилен началник. Министър-председателят изтъкна качествата на Бакалов, като го определи като професионалист и грамотен човек.


С гласовете на ГЕРБ в парламента бяха приети законови промени, предложени от БСП, според които шефът на военното разузнаване трябва да е военен, припомня нюз.бг. Тогава депутати от управляващата партия също бяха категорични в това.


"Доколкото разбрах президентът ще наложи вето върху тази точка, заради която Йордан Бакалов няма да може да е шеф на военното разузнаване", каза премиерът Бойко Борисов, цитиран от "24 часа".


Той обясни, че е разбрал това от Радан Кънев. "Ще събера моята парламентарна група да видя от какви мотиви са се водили, защото не е тайна, че аз бях човекът, който го предложи на военния министър", коментира Борисов казуса с това, че и депутати от ГЕРБ са гласували за точката, че трябва да има над 10 г. стаж в системата за национална сигурност.


Той обясни, че ще се включи към искането на реформаторите за вето, защото харесва Бакалов. Припомни, че той не е "някой взет от улицата", а бивш вътрешен министър и член на вътрешната комисия в парламента.