Борисов: Отчитахте милиарди излишък, защо не купихте нова ескадрила!?

Политика

02-10-2015, 14:08

Снимка:

©Pixabay

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Поряза опозицията премиерът и обеща да натегне бюджета до дупка заради авиацията

Ще напрегна целия бюджет до дупка ако трябва и ще реша и този въпрос.
Това обеща министър председателят Бойко Борисов, цитиран от нюз.бг., по повод проблемите в нашата авиация, които вчера за малко да ни оставят и без командир на военновъздушните сили.


На откриването на клиниката по педиатрия към Университетска болница "Александровска" Борисов коментира актуалните проблеми в отбраната ни, както и исканата от БСП и "Атака" оставка на военния министър Николай Ненчев.


По думите на Борисов да се искат оставки е лесно.
Той призова опозицията да отчете как по време на своето управление не е направила нищо по въпроса за българската отбрана и не е инвестирала в модернизация на техниката и нови самолети.


Борисов обеща, че ако променим закона така, че въздушното ни пространство да се охранява и от партньори от НАТО, то в съвместните патрули винаги ще има и български изтребител и той ще бъде водещият.


За 20 години защо не купиха нова ескадрила, като при Тройната коалиция се отчитаха по 5-6 милиарда лева излишък, настоя да знае Борисов. Той се възмути, че за пореден път на негово управление се падало да оправи нещо рухнало.


Ние няма да допуснем заради бездействието на поне 15 правителства преди нас да се срине авиацията, увери Борисов, като сподели, че рано тази сутрин - още в 7:30 часа, е имал среща с Радан Кънев, на която синият лидер е уверил, че ще подкрепи премиера в действията му в отбранителния сектор.


Борисов коментира и руските удари в Сирия от последните дни. По думите му позициите на другите държави нямат значение, докато САЩ и Русия не се разберат по въпроса, което той отдавна твърди. Позицията ни винаги е била за мирно дипломатическо решение, но не се е получило така, изтъкна премиерът. Той се надява това да свърши бързо, защото ударите ще изплашат сирийците и ще засилят бежанската вълна.