Министър Кралев ще открие държавното първенство по ММА за аматьори

Състезанието е и квалификация за Европейското първенство за мъже

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев ще открие Държавното първенство по ММА за аматьори на 3-ти октомври от 9:00 часа в спортна зала „Никола Петров“ в град Горна Оряховица.

Състезанието е и квалификация за Европейското първенство за мъже, което ще се проведе от 19 до 22-ри ноември в Бирмингам, съобщи президентът на Българската Федерация по ММА – Станислав Недков - Стъки.

Над 200 бойци на възраст от 13 до 23 години от 40 клуба в страната ще премерят сили на ринга, като се очаква шампионата да бъде много оспорван и конкуренцията по определянето на националните отбори за участие не само в Европейския шампионат, но и в международните турнири до края на годината - да бъде жестока. Състезанието ще бъде със свободен вход.

„Голямата конкуренция, ражда и големите шампиони. Като вземем под внимание, че участниците са на възраст между 13 и 23 години, можем вече да говорим за сериозна популярност на ММА в България. На предстоящото Европейско първенство имаме амбиции за медали, след като още на първото участие на България на Световно първенство взехме сребърен медал“, заяви Станислав Недков, който е и президент на Балканската ММА федерация.