Самоубилата се приятелка на Джим Кери била сциентоложка

Раздялата с актьора е най-вероятната причина за фаталното решение на гримьорката Катрион Уайт

Бившата интимна приятелка на Джим Кери, която се самоуби само дни, след раздялата със звездата от Холивуд, е била сциентоложка, посещаваща курс по оцеляване на Сциентоложка църква, разкрива DailyMai.

Гримьорката Катрион Уайт е била част от курса в центъра за знаменитости на Сциентологията в Холивуд и е работила по своите „цели” в Survival Rundown. Разкритието е направено от уважавания журналист Тони Ортега, който пише за Сциентологията от 20 години насам.

Според Ортега, близки сподвижници на Уайт от Сциентологията са шокирани от смъртта й. „С мен се свързаха няколко сциентолози, които се движат под радарите и ме информират какво се случва вътре. Те ми се обадиха и ми казаха, че Катрион Уайт е сциентоложка и бяха абсолютно шокирани от смъртта й. Казаха ми още, че познават много добре Катрион”, разказва журналистът.

Ортега казва, че въпросните приятели са му казали, че Катрион започнала да се занимава с Сциентология преди около четири години благодарение на хора от обкръжението на музиканта Бек. Бек е известен сциентолог. Те я окуражили да се премести да живее в САЩ от Ирландия и да посещава основните курсове на тяхната църква.

По думите на приятелите й, когато през март 2012 година Кери започва да излиза с Уайт,  той е знаел нейната принадлежност към сектата. „Това ме изненада, защото Джим се е шегувал доста през годините със Сциентологията”, казва Ортега.

Джим Кери каза, че е потресен и дълбоко опечален от съобщението за самоубийството на бившата му приятелка Катриона Уайт, пише в. "Гардиън".

"Тя бе наистина добро и нежно ирландско цвете, прекалено чувствително за тази почва. Да обича и да бъде обичана бе всичко, което наистина имаше значение за нея", отбеляза Кери.

Във вторник полицията на Лос Анджелис съобщи за самоубийството на 28-годишната гримьорка от ирландски произход Катриона Уайт. Тялото ѝ е било открито от двама нейни приятели в апартамента ѝ в Лос Анджелис в понеделник вечерта. Те се разтревожили, след като известно време не успели да се свържат с момичето.

Предполага се, че Уайт е сложила край на живота си с медикаменти. Полицията е намерила предсмъртна бележка, в която Катриона посочва като причина за самоубийството си края на връзката ѝ с актьора.

Кери и Уайт започват да се срещат през 2012 г. Тогава връзката им продължила няколко месеца. Близките отношения на Уайт с 53-годишния Кери се подновили през май тази година. Двамата са се разделили на 24 септември. На тази дата гримьорката е оставила и последното си съобщение в социалната мрежа "Туитър".