Силвано Пранди: България може да стигне до финала на европейското първенство

Българските волейболисти и друг път са доказвали класата си

Бившият селекционер на националния отбор по волейбол на България - Силвано Пранди говори специално за Topsport.bg.

Доказалият се спец коментира редица теми, касаещи световния, европейски и по-специално български волейбол, като даде мнението си за представителния ни тим, за президента на федерацията Данчо Лазаров, за Пламен Константинов, Любо Ганев и българските фенове.

Пранди заяви, че според него отборът ни разполага със способностите и капацитета да достигне до финала на предстоящия Евроволей 2015.

Първенството на Стария континент, на което страната ни е домакин, ще се проведе от 9-и до 18-и октомври, а съставът на Пламен Константинов е в Група „А", заедно с тимовете на Германия, Чехия и Холандия.

Ето и коментара на г-н Пранди по темата:

„Българският национален отбор е доста силен и способен, като неведнъж е доказвал класата и реномето си. Мисля си, че и на предстоящия шампионат ще е така, като очаквам силно представяне от вас.

По мое лично мнение не е изключено да достигнете до финала на Евроволей 2015. Имате уменията да направите това.

Приблизително са 4-5 тимовете, които имат реален шанс за трофея, като разбира се сред тях поставям вашия, този на Италия, а естествено и на Франция. Може би един от тях ще триумфира с титлата.

Пламен е страхотен човек и голям професионалист. Той е амбициозен и готов за всякакви предизвикателства и със сигурност ще гони възможно най-доброто постижение за отбора ви.

В крайна сметка обаче, колкото и добър да е един треньор, всичко си зависи от самите състезатели. Те са тези, които носят фланелката на терена".