1-ви Октомври - интернационалния ден на Музиката!

Общество

01-10-2015, 16:02

Снимка:

AMG

Автор:

AMG

Всичко от Автора

Музиката пренася послания и ритми, които директно се свързват с емоция.

Стратези по цял свят измислят начини за комуникация, така че да създадат емоция, а МУЗИКАТА Е ЕМОЦИЯ. И все пак някой мъдро беше казал:

„Тайната на музиката е, че тя започва там, където думите свършват!”

Стари легенди разказват, че пра-родителя на китарата – лютнята, е създадена от гръцкия бог Аполон. В Индия вярват, че цитрата, друг струнен инструмент предхождащ китарата, е свещен инструмент, създаден в чест на богинята Сарасфати. Една от най-популярните истории за китарата, разказва, как в една коледна вечер, когато църковния орган се развалил, донесли китара за да изсвирят на нея химна, в чест на Исус Христос.

Прочутата песничка „Happy Birthday to You” е със запазени права. Тя може да се пее безплатно на рожден ден на роднини, приятели и колеги, но използването й във филми се заплаща, както и използването й върху картички. Песента носи два милиона долара годишен приход на компанията, която държи правата върху нея.

Някои интересни и любопитни факти за музиката, някои от които ще Ви изненадат!

Слушането на музика по време на работа по измерим начин подобрява физическата и умствена работоспособност. Разликата е в силата на звука.
Силната музика Ви кара да изпиете повече алкохол в кратък период от време.
Военно-морските сили на Великобритания използват песните на Бритни Спиърс за възпиране на … сомалийските пирати.
Музиката предизвиква дейност в същата структура на мозъка, която е отговорна и за удоволствието, свързано със секс или с храната (т.е. за производството на допамин).
Пулсът и сърдечната дейност следват ритъма на музиката, която слушате.

 

Четири различни музикални телевизии:

www.fentv.bg;   www.balkanika.tv;   www.bgmusic.tvwww.fenfolktv.bg