РБ: "Атака" и БСП лобират за руските интереси в ремонта на Миг-овете

Политика

01-10-2015, 13:59

Снимка:

survincity.com

Автор:

bulgaria.utre.bg

Всичко от Автора

Реформаторите твърдо стоят зад военния министър, чиято остовка бе поискана в НС

Работа на опозицията е да иска оставката на управляващите. Така Борис Станимиров от Реформаторския блок коментира исканата оставка от БСП и "Атака" на военния министър. Това не е изненада за никого, изтъкна той.

Според него истинската причина за исканата оставка е, че договорът за ремонта на самолетите ни в Полша върви към успех. "Атака" и БСП, по мнението на Борис Станимиров, лобирали за руските интереси и МиГ-овете ни да се ремонтират там. По отношение на това дали Полша има лиценз да ремонтира самолетите ни, според Станимиров това било правен казус, на който щяло да се намери решение.


На въпрос на News.bg дали Николай Ненчев е добър министър, реформаторът отговори лаконично: "Това е оценка на премиера" и допълни: "Ние стоим зад него, както и зад всеки един министър в правителството".


В момента, по мнението на реформатора, имало лобистка атака. Рибата е още в морето, а тиганът вече е сложен, с тези думи Станимиров коментира предложението на МО чужди самолети да охраняват въздушното ни пространство. Няма решение на МС, изтъкна реформаторът. Според него практика в целия ЕС да има съвместна охрана на небето. Едва ли турски самолети ще ни пазят, според него, тъй като практиката била да не се включват в съвместните патрули съседни държави.


Борис Станимиров е съгласен със становището на НАТО, че страната ни се превръща в консуматор на сигурност.