Драган Нешич: Създава се психологически проблем

Не заслужавахме това нещо

Женският национален отбор загуби и третия си мач на Европейското първенство в Белгия и Холандия. Нашите момичета паднаха от Беларус с 2:3 (21:25, 23:25, 25:14, 25:20, 11:15). Така след три поредни поражения и две спечелени точки волейболистките ни останаха на последното 4-о място в предварителна Група С. Селекционерът Драган Нешич естествено не бе доволен след загубата.

„Със сигурност причините за загубата и отпадането са много. И на мача с Хърватия и днес с Беларус имаше епизоди от срещата, които не управлявахме добре по тактически и технически начин. Със сигурност това създава един хаос на игрището. Отиграването на лесните точки, както вчера срещу Хърватия така и днес в тайбрека. Беларус е отбор, който трябва да бъде уважаван. Играят прекрасен волейбол и имат прекрасна разпределителка, класни диагонали. Добри състезатели, които играят в чужбина. Това не е никакво оправдание. Ние днес трябваше да спечелим. Не се получи и това е много лошо, защото се създава един психологически проблем, върху който трябва да се работи. Много съжалявам за тези момичета. Не заслужавахме това нещо, което се случи тук“, заяви след мача селекционерът на България Драган Нешич.

Така преди последния мач от Група С между Русия и Хърватия всичко вече е ясно. Лидер е „сборная“ с 6 точки пред Беларус с 5, Хърватия с 2 и България с 2. Рускините се класират директно на 1/4-финал, а Беларус и Хърватия ще играят в плейофите за място сред първите 8 тима в Европа.