България срещу Хърватия - вместо 3:1 се получи 2:3

Според Нешич много неща се объркали в четвъртия гейм

Женският национален отбор на България загуби по драматичен начин втория си мач от Европейското първенство по волейбол в Холандия и Белгия, въпреки че водеше с 2:1 гейма и 16:12 срещу Хърватска.
Ето какво каза селекционерът на България Драган Нешич за официалния сайт на БФВ малко след края на мача в Ротердам.

"Много неща се объркаха в четвъртия гейм. Първо един неправилен избор, а след това и една блокада, която ни отряза краката. Не успяхме да затворим този четвърти гейм, който беше наш. Един мач, който трябваше да спечелим с 3:1, но загубихме с 2:3. Пропуснахме много шансове и много лесни топки. В тайбрека имахме прехвърлени топки за контра-нападение, но за съжаление не стана“, сподели Нешич.

"Трябва да гледаме към следващия мач, който може да ни класира в следващия кръг. Вярвам, че утре ще изиграем един добър мач срещу Беларус“, продължи специалистът.

"По-силни сме от Беларус, по-силни сме и от Хърватия, но все още не можем да използваме шансовете, които ни предоставя противника. Днес в петия гейм сбъркахме 3 фрийбола, които ни даде Хърватия. Именно към подобрение в тази част от играта трябва да се стремим в бъдеще", завърши Драган Нешич.