Орбан строи ограда и по границата със Словения

Свят

25-09-2015, 15:01

Снимка:

©ЕПА

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

В Унгария незаконното преминаване е криминализирано

Унгария довършва телената ограда по хърватската граница до дни и започва изграждането на аналогично съоръжение по границата със Словения. С новата мярка на премиера Виктор Орбан блокадата на Балканския полуостров за бежанците се усилва, макар че правителството официално не е съобщило за новите телени ограждения, пише уебкафе.бг.


Телевизия М1 обаче показа как три редици заграждения от бодлива тел са разположени на границата със Словения по протежението на няколкостотин метра близо до магистрала М70, която прекосява границата при град Лендава.


В репортажа се виждат и подвижни метални врати, с които при нужда може да бъде затворена магистралата, преминаваща границата със Словения.


Унгария построи 170-километрова стена по границата със Сърбия, по тази с Хърватия става дума за участък от 41 километра, откъдето се пренасочиха мигрантите, искащи да достигнат Германия. Очаква се Будапеща да вземе решение дали изцяло да затвори границата, както направи със Сърбия.


Отделно, Унгария вече третира незаконно преминаване на границата като сериозно криминално престъпление с наказание от три години затвор.


Словения въведе граничен контрол по границата с Хърватия, която пък затвори изцяло границата си със Сърбия. Стотици автомобили и камиони стоят блокирани, има и български шофьори.


Сърбия отказа да пренасочва бежанците към Унгария и Румъния, както поиска Хърватия и наложи ембарго на хърватските стоки.