Българин загина в инцидент с дъщеря на гръцки политик

Крими

25-09-2015, 13:35

Снимка:

©24chasa.bg

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

43-годишният мъж живеел и работел в Атина от години

43-годишен българин загина по време на пътен инцидент с дъщеря на гръцки политик. Инцидентът се случил снощи, малко след 20:00 на улица "Скуфа" в централния атински квартал Колонаки. 38-годишната жена паркирала колата си до тротоара, след което отворила вратата без да се огледа за преминаващи превозни средства. В резултат на това нейно действие българският гражданин, който се намирал с мотора си на разстояние от само няколко метра се ударил във вратата на колата и загинал на място, съобщава greporter.info.


Жената се обадила веднага на Бърза помощ и Пътна полиция. Мъжът бил откаран в атинската болница "Александра", където лекарите установили неговата смърт. Според източници на greporter неговото име е Йордан Йорданов Петров, роден през 1972. Мъжът живеел и работел в Гърция от години.


В изявления пред гръцкото електронно издание protothema.gr, собственик на магазин, който се намира в близост до мястото на инцидента посочва, че жертвата не се е ударила във вратата на колата, а в железни прегради на отсрещния тротоар: "Видях, че вратата на паркираната отсреща кола се отвори. Човекът на мотора очевидно се уплаши, че ще се удари в нея и зави към отсрещния тротоар. Казаха ми, че той не се е ударил във вратата на колата, а в два железни парапета, които са поставени отсреща за паркиране на мотори. Но понеже той не се движеше с голяма скорост, очевидно не е починал от удара, а от сърдечен удар. Така ми каза един човек, който работи отсреща”.


Друга свидетелка разказва, че веднага след като чула за инцидента слязла да види какво се е случило. "Човекът лежеше на земята и един от клиентите на кафетерията отсреща, очевидно лекар, се опитваше да му помогне. Междувременно се бяха обадили и на "Бърза помощ", и в намиращата се наблизо клиника. И от двете места дойдоха линейки. Опитаха се да му помогнат, но безуспешно. Жената беше много шокирана, плачеше и се опитваше да помогне”.


38-годишната жена била арестувана и прекарала нощта в ареста на централното управление на Пътна полиция в гръцката столица. Днес тя дала показания пред прокурор, след което е била освободена. Срещу нея са повдигнати обвинения за непредумишлено убийство.


Жената е дъщеря на известен политик от "Нова демокрация", който в миналото е заемал министерски постове и е бил председател на гръцкия парламент.