Дългокраките ни волейболистки настанени на минилегла в Ротердам

Първата среща на нашите е срещу Русия

Женският национален отбор по волейбол на България вече е в Ротердам, където ще бъдат мачовете от нашата предварителна Група "С" на Европейското първенство 2015 в Белгия и Холандия. Още с пристигането си българските момичета направиха занимание в една от официалните зали на шампионата - спортния комплекс "Топспорт" с капацитет 2400 седящи места.

Всички отбори са настанени в един хотел, като нашите пристигнаха първи. Тази вечер на холандска земя се очаква и първият ни съперник на шампионата - Русия. Интересен е фактът, че в хотела всички стаи са еднакви и разполагат единствено с малки спални и диван. Това създава неудобство на волейболистките, като домакините не са съобразили и размера на леглата с височината на състезателките.

Припомняме, че нашите направиха две контроли с Белгия преди старта на Европейското, като в първата победиха с 3:2, а във втората завършиха наравно - 2:2.

В първия си двубой от Група С състезателките на селекционера Драган Нешич ще се изправят срещу Русия. Двубоят е в събота от 16:00 часа българско време и ще бъде излъчван на живо по БНТ. Останалите ни съпернци в първата фаза на шампионата са Хърватия и Беларус.