Кампания: ГЕРБ ще търси "Видими резултати"

Политика

24-09-2015, 18:30

Снимка:

©Bulgariautre.bg/архив

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

14 кресла вече са спечелени поради липса на друга кандидатура

Ден преди официалния старт на предизборната кампания и месец преди местния вот от управляващата партия ГЕРБ вече се похвалиха с 14 "спечелени" кметски кресла. Това стана ясно по време на пресконференция, на която шефът на предизборния щаб на партията Цветан Цветанов обобщи как ще протече агитацията й.


Седем от селата, в които Борисовaта партия вече е победила, са в община Аксаково, две - в община Аврен и по едно в общините Ветрино, Джебел, Бойчиновци и Берковица, съобщи Цветанов. Преждевременният успех на ГЕРБ се дължи на факта, че в тези населени места няма издигнати конкурентни кандидати.


По негови данни формацията издига 5181 кандидати за общински съветници. "Ние сме единствената партия с пълни листи във всички 265 общини", отчете Цветанов.


Предизборното мото на кампанията е "Видими резултати" като в общините, в които досега партията не е управлявала, ще ползва слогана от парламентарните избори миналата година: "Време е!".


Ще водим толерантна и градивна кампания, ще достигнем до повече избиратели с личен контакт. Кампанията ни ще е лице в лице, за да дадем отчет за свършеното и да покажем новите предизвикателства, обясни Цветанов.


За тази цел формацията пуска приложения за операционната система Андроид. Партията ще присъства и в Google+. Приложенията за телефони и таблети ще предават новини в реално време за кампанията. Към тях ще има и линк към фейсбук, в който младежите на ГЕРБ ще са много активни. Няма да използваме тролове, декларира Симеон Велков от предизборния щаб.