МЕНСА кани кандидат-кметовете на тест за интелигентност без пари

Общество

24-09-2015, 15:35

Снимка:

©Pixabay

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

По-важни са личните качества, после партийната принадлежност, счита организацията

МЕНСА-България отправи покана до кандидатите за кметове и общински съветници да си направят тест за интелигентност, след което да оповестят резултатите публично.


"В последните години у нас има активен обществен дебат относно възможността за провеждане на мажоритарни избори, в които да се отчитат личните качества на кандидатите за властта. В МЕНСА - България вярваме, че именно на изборите за кметове и градски парламент хората в най-голяма степен гласуват за личности, оценявайки преди всичко техните персонални качества и на следващ план партийната им принадлежност. Считаме, че наред с по-прозрачното представяне на самите кандидати, тестът ще помогне и на партиите да отсеят най-добрите сред тях", се казва в поканата в сайта на МЕНСА.


По правило МЕНСА няма право да оповестява публично резултатите на хората, които се явяват, освен ако те самите не желаят това. В този случай организацията се ангажира да проведе теста без такса или да възстанови таксата, ако такава вече е платена.


Тестът за интелигентност, който ще бъде предложен на кандидатите за местната власт, е по стандарт, одобрен от МЕНСА Интернешънъл, и се използва в цял свят.


Продължителността на теста е 30 минути, а резултатите излизат след още 30 до 60 минути.