Новото правителство на Ципрас положи клетва

Свят

23-09-2015, 15:29

Снимка:

infobae.com

Автор:

bulgaria.utre.bg

Всичко от Автора

Ключовите министерства са поверени на лица от предишния кабинет

Новото правителство на Алексис Ципрас положи клетва в присъствието на президента на Гърция.
В него са включени познати лица от предишния кабинет и извънпарламентарни представители.

Ключовите министерства са поверени на лица от предишния кабинет. Министър на външните работи отново е Никос Кодзяс, а на финасиите Евклидис Цакалотос.

Променена е схемата на правителството, като се създават нови ведомства, извадени от състава на предишни министерства. Има втори министър в правосъдието със сектор "Борба с корупцията". За проблемите на бежанците ще отговаря заместник-министърът на вътрешните работи, който ръководеше сектор "Миграция" в служебния кабинет.

Лидерът на коалиционния партньор "Независими гърци" поема отбраната. Само седем жени са включени в правителството, като пет от тях са от партията "Независими гърци". Елена Кондура отново поема туризма след високата оценка дори и от опозицията за успешна политика по привличане на чуждестранни туристи в Гърция.


Опозиционните партии изразиха съмнение, че вторият кабинет на Ципрас ще бъде по-резултатен. Позицията им предполага, че няма да гласуват вот на доверие на правителството, но управляващата коалиция има мнозинство в парламента.