Петя Баракова: Радвам се, че ще бъда в състава за европейското първенство

Останалите националки ме приемат наравно с тях

Дебют на еврофорума за жени ще направи младата разпределителка Петя Баракова, която през този сезон натрупа сериозен актив на международна сцена, след като бе в състава на България за световното Гран При, впоследствие участва на световното първенство до 23 години в Турция, веднага след това се присъедини към подготовката на жените в Бразилия, а накрая попадна сред избранниците на селекционера Драган Нешич за шампионата на Стария континент. Петя Баракова заяви, че се чувства много добре в представителния ни отбор, а ето какво още разказа волейболистката за BGvolleyball.com преди Евроволей 2015:

- Как се чувстваш в женския национален отбор на България?
- Добре. Момичетата ме приемат наравно с тях, въпреки че съм по-малка. Нямам проблеми с никой и това много ме радва. Разбираме се добре и тренировките преминават на ниво. Има страхотен колектив и се надявам да стигнем доста далеч на това Европейско първенство.

- След Световното до 23 години сега си и в групата за Евроволей при жените. Удовлетворена ли си от себе си?
- Естествено, да. Това е нещо, което е много важно за мен. Тренирам много здраво и давам всичко от себе си. Затова се радвам, че ще бъда в състава за Европейското първенство. Това е един напредък за мен!

- През настоящия сезон участваш на доста международни форуми. Чувстваш ли, че си натрупала по-голям опит?
- Със сигурност съм натрупала опит, защото отборите, срещу които играем са много по-различни от нашето първенство. Разликата е огромна. Мисля, че съм постигнала израстване. Още повече, когато тренирам с женския национален отбор, в който състезателките играят в класни клубни отбори в чужбина. По край тях имам голяма шанс да израсна.

- Ако Драган Нешич ти гласува доверие по време на мач, ще има ли някакво притеснение, или напротив чувстваш вече увереност?
- Сигурно ще играя със самочувствие. Вече играх в няколко контроли, в началото се чувствах неуверено, но вече се чувствам много по-добре и нямам никакви притеснения.

- Оптимист ли за предстоящото Европейско?
- Да, оптимист съм. Няма как да не съм. Мисля, че сме много добре подготвени и имаме големи шансове. Надявам се да покажем на всички своите възможности и да направим достойно представяне.