Дават 42 000 лв. на фирма да поправи закон

Портфейл

23-09-2015, 05:58

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Плажовете ще се управляват вече от туристическото, а не от строителното ведомство

Частна фирма ще получи 42 000 лв. с ДДС от Министерството на туризма за написването на поправки в два закона, които да регламентират, че занапред плажовете ще се управляват от министър Николина Ангелкова, пише в. "Труд". Сега това се прави от регионалното министерство.
Поръчката е озаглавена “Разработване и изготвяне на правна рамка и проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за туризма във връзка с прехвърляне на дейностите по отдаване под наем и концесии на морските плажове”, става ясно от сайта на Агенцията за обществени поръчки.
За тези 42 000 лв. избраната фирма трябва да напише поправка в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие в частта за концесия на морските плажове. И също да изготви поправка в Закона за туризма, която да регламентира новите функции на министерството.
От обявлението личи, че чиновниците разчитат дори да им се напишат мотивите за промените, въпреки че министър Ангелкова поне от 6 месеца насам ги разяснява обстойно по медиите. В допълнение фирмата ще трябва да извърши оценка на въздействието за очакваните резултати от промените и да направи анализ на съответствието на предлаганите изменения с националното право и правото на ЕС.
Любопитното е, че срокът за изпълнение на поръчката е само 15 календарни дни от подписването на договора.
Победителят ще бъде избран въз основа на икономически най-изгодна оферта. Офертите трябва да бъдат получени до 28 септември т. г.
Още през август т.г. Николина Ангелкова обеща безплатни чадъри за туристите по морето ни догодина и поясни, че е разработила примерна концепция за ползване на плажовете.