Потопиха Леонардо да Винчи в морето край Приморско

Уникалната изложбена зала се намира в близост до единствения в Европа подводен параклис

Уникална подводна изложба с репродукции на Леонардо да Винчи може да се види в морето край Приморско.

За изложбена зала е използвано скално образувание под формата на подкова.

Нестандартната изложбена зала се намира на 8 м. дълбочина. Средната част на подковата представлява гладка стена, удобна за монтиране на картини под вода, обясни Тодор Попов, собственик на местен дайвинг център.

Днес водолази от центъра монтираха "Тайната вечеря" на Леонардо да Винчи, а на 19 септември в изложбената зала бе поставена Мона Лиза.

"Искахме да направим нещо интересно, което може да се види в празничните дни около 22 септември. Като начало се спряхме на репродукции на Леонардо да Винчи, но имаме идея да поставим оригинални картини в подводната изложбена зала. Ще започнем с творби на морска тематика на Никола Диков - скулптортът, който изработи иконите за подводния параклис "Св.Никола". Картините ще са рисувани с акрилна боя върху винил и ще бъдат монтирани под водата за Никулден", сподели пред 24 часа Тодор Попов.

Уникалната изложбена зала се намира в близост до единствения в Европа подводен параклис, създаден също по идея на Тодор Попов и негови съмишленици.

Скалата-подкова, върху която се монтират картините, е на около 200 м. северно от скалното образувание Крокодилите край Приморско.