Вотът разпали семейни войни

Най-доброто от печата

19-09-2015, 09:09

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Предизборен трус в червените редици край морето

Предстоящите избори разпалиха семейни войни между мераклии да станат кметове и общинари. Съпрузи започнаха да си подливат вода един другиго, само и само да си осигурят преднина в надпреварата за местната власт.
В Брацигово например мъж подложи крак на жена си, която напира да седне в градоначалническото кресло. Заради решението на съпруга на кандидат-кметицата и настояща секретарка на общината Мария Ма­­дарова да се впусне в битката за място в местния парламент, коалицията „Бъ­­деще за Брацигово”, формирана от НДСВ и „Народен съюз”
оттегли подкрепата си към нея. Зад Мадарова вече застана и БСП, която все още не е обявила дали също ще свали доверието си от нея заради мераците на съпруга й Димитър. От местната соцорганизация все пак заявиха, че застават зад своята избраничка и че вярват в нейните възможности.
Политическите амбиции вече са довели дори до раздялата между кметския наместник в костинбродското село Безден Христина Иванова и собственика на местната кръчма Огнян, които ще се изправят един срещу друг в битка за кметското кресло. Между двамата
прехвърчат искри още преди старта на кампанията, като се стигна и до обвинения в организиране на изборен туризъм. „Това са хора, които не живеят тук, не са свързани с Безден. Дошли са тук да гласуват”, оплака се в ефира на bTV кръчмарят, визирайки новодомците на хартия, които биха осигурили допълнителна подкрепа за претендента му. Той е вече бивш спътник на кметицата не само в живота, но и в политиката. Пътищата им са се разделили в противоположна партийна посока. За разлика от него Христина продължава да е от ГЕРБ, докато той е преминал в червените редици. „Зарязах и жената, и партията, и промених всичко. Викам: „И жената не е за мен, и партията не е за мен. Аз какво правя тук”, сподели мераклията да седне в затопления от бившата му половинка кметски стол.
Между­временно предизборен спор разтърси соцорганизацията във Варна. Заявената подкрепа от БСП за кандидатурата на кмета на район „Владиславово” Неделчо Михайлов за втори мандат предизвика пореден скандал в столетницата. Членове на градската структура излязоха с декларация, в която изразяват категоричното си несъгласие с обявената подкрепа за бившия телевизионер, определящ се като човек с десни убеждения. „Неделчо Михайлов е учредител и член на ръководството на ПП „Нашият град”, която по своята същност е корпоративна партия и олигархическа структура, като цялото й ръководство са служители на определена голяма икономическа групировка”, заявяват в позицията си варненските социалисти, които плашат с бунт ръководството, начело с Борислав Гуцанов, ако не бъде преразгледано решението за подкрепа на Михайлов.