Цветанов и Кънев тушираха напрежението за квотите във ВСС

Политика

18-09-2015, 15:19

Снимка:

©forumnews.bg

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Нямаме различия, декларираха парламентарните лидери

Ние сме на една позиция по отношение на квотите за ВВС, така че няма причина никой нищо да смекчава. Казах и сутринта, че по въпроса за постигнатия през юли месец компромис с ДПС тонът винаги ще бъде ултимативен. Но не мисля, че имаме причини да се тревожим. Не виждам някой да иска да отстъпва от онова, което беше постигнато през юли, така че няма основание за драматизъм, заяви Радан Кънев.


Реформаторите и ГЕРБ нямат различия помежду си - декларираха след срещата си председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов и съпредседателят на парламентарната група на Реформаторския блок Радан Кънев. Разговорът се проведе веднага след заплахата на реформаторите, че ще напуснат управляващата коалиция, ако се променят квотите във Висшия съдебен съвет при приемането на промените в Конституцията.


"Когато разговаряме с колегите от РБ заедно, нямаме никакви различия. Когато обаче излезем навън и всеки даде различните си интерпретации, тогава вече се получават малко различни мнения и различни позиции. Важното е, че нямаме абсолютно никакви различия относно това, което трябва да направим. По-добре е да си говорим, отколкото да има интерпретации от страна на медиите и след това да се търси провокативно поведение, от който и да е било от политическите партии", поясни Цветан Цветанов.