Волейболистките на България заминават в неделя за Европейското

Женският национален отбор на България заминава за участието си на Европейското първенство 2015 в Белгия и Холандия на 20 септември (неделя). Националките тръгват от летище „София” с полет за Брюксел в 17:50 ч. Впоследствие родните волейболистки пътуват за Антверпен, където ще изиграят две контролни срещи с тима на Белгия.
Двубоите са на 21 и 22 септември, като се явяват последни проверки и за двата тима преди старта в Евроволей.
Припомняме, че България е в група С на първенството в Ротердам (Холандия), заедно с Русия, Хърватия и Беларус. Първият мач на националките ни е срещу Русия на 26 септември. На 27 септември тимът ни играе с Хърватия, а на 28 септември нашите завършват груповата фаза с мач срещу Беларус. Регламентът предвижда първият да продължи директно на четвъртфинали. Вторият и третият от класирането играят на плейофи на кръст между групите. Нашата група С се комбинира с група А, в който са съставите на Словения, Италия, Холандия и Полша. Заелият последно място в четирите групи отпада от по-нататъшна надпревара.
"Избрахме Белгия за контроли, защото е само на 100 км от Холандия, където ще играем на Европейското първенство", разясни селекционерът на тима Драган Нешич преди отпътуването на отбора.
"Белгия е силен отбор и ще си бъдем взаимно полезни дни преди началото на шампионата. Имахме и други предложения за контроли, като с Германия и Турция, но ги отказахме. Те бяха свързани с визита до съответната страна, а ние искахме да си останем в София след дългото пътуване до Бразилия", допълни Нешич.
Днес и утре женският национален отбор прави последни тренировки в София преди отпътуването си на 20 септември за Белгия.