Учениците от първи до четвърти клас няма да повтарят

Политика

17-09-2015, 17:19

Снимка:

pixabay.com

Автор:

bulgaria.utre.bg

Всичко от Автора

Решиха депутатите при окончателното гласуване на текстове от образователния закон

Учениците от I до ІІІ клас , които не са усвоили компетентностите, заложени в учебната програма, както и учениците от ІV клас, които имат двойка за годишна оценка по даден предмет, няма да се явяват на поправителен и няма да повтарят класа. Това решиха депутатите при окончателното гласуване на текстове от Закона за училищното образование.


За тези ученици ще се организира допълнително обучение по време на лятната ваканция при условия и по ред, определени със заповед на директора на училището.
При необходимост допълнителното обучение може да продължи и през следващата учебна година.


Учениците от XII клас, които имат годишна оценка "слаб (2)" по един или по няколко учебни предмета също няма да повтарят, а трябва да се явяват на поправителни изпоти докато изкарат по-висока оценка.


Няма да повтарят и учениците със специални образователни потребности. Ако имат двойка по даден предмет по преценка на екипа за подкрепа за личностно развитие в следващия клас може да се разработва индивидуална учебна програма за тях. Ако не му бъде разработена такава програма, през следващата учебна година ученикът ще полага поправителен изпит.