Разполагаме 1000 военни по границата с Турция

Политика

17-09-2015, 11:47

Снимка:

©Pixabay

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Ще патрулират съвместно с полицията поради усложнената обстановка

1000 военни ще бъдат разположени по границата с Турция, съобщи главният секретар на МВР Георги Костов пред журналисти. Те ще патрулират съвместно с граничните полицаи.
Част от тях вече са изпратени по границата, а поетапно в рамките на седмица хилядата ще бъдат изцяло разположени. Планът за действие е бил одобрен тази сутрин от министър-председсателят.


Георги Костов допълни, че 660 мигранти са се опитали да влязат в страната през последните 24 часа, но са се отказали, след като са видели, че има силна охрана. Това е три пъти повече в сравнение с предишното денонощие, когато опиталите се, но отказали се впоследствие да влязат, бяха 242.


"Нашите действия са в отговор на усложнената обстановка, но те не бива да бъдат тълкувани като недоверие към турските ни партньори", каза още главният секретар на МВР.


Изпращането на военни на българо-турската граница е подкрепа за турските гранични власти. В момента според Костов те владеели процеса и ние сме имали сили да се справим с миграционния натиск. 34 души, които са се опитали да влязат у нас от Турция, са били задържани през изминалото денонощие.


39 пък са задържаните, които са се опитали да излязат от страната към посока Сърбия.