САЩ и България създават работна група за борба с тероризма

Политика

16-09-2015, 15:05

Снимка:

©Thinkstock

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Обяви Родерик Мур, ръководител на американската мисия у нас

САЩ и България създават работна група за борба с тероризма. Това съобщи Родерик Мур, временно управляващ посолството на САЩ у нас, предаде "24 часа". Той присъства на церемония в Националния военноисторически музей, на която Соломон Паси дари знаменития си трабант.


Според Мур борбата с тероризма е нов момент в отношенията между двете страни. Той допълва двустранния стрпатегически диалог, чийто дневен ред бил определен по време на посещението на американския държавен секретар Джон Кери в София през януари т.г.


"Смятаме, че е логично да работим заедно в борбата срещу тероризма, тъй като България и САЩ споделят загрижеността си от вероятни терористични нападения срещу нашите страни. И София, и Вашингтон са били жертви на терористични атаки. Така че гледаме напред, тъй като смятаме, че и България, и САЩ ще спечелят много от този диалог“, каза ръководителят на американската мисия.


"САЩ гледат на България като надежден съюзник", заяви Мур. И добави, че се надява българският народ да оценява този факт като нещо много положително.