Борисов: Бъдете толерантни и победата ще е наша. С ДПС- внимателно

Политика

13-09-2015, 22:46

Снимка:

bulgariautre.bg

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Над 100 кметове, от тях - поне 18 на областни градове и над 1700 съветници очаква Цветан Цветанов от ГЕРБ

Бъдете толерантни по време на предизборната кампания и победата ще е наша. Това призова премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов кандидатите си и местните структури.

265 издигнати от ГЕРБ за кметове бяха тържествено представени пред близо 15 хиляди в столичната зала “Арена Армеец”.

“Всички други партии могат да си говорят каквото поискат, всички други и лидерите им могат да обявяват всеки за мафиот, престъпник и т.н. Няма кой да ги чуе. Ако нещо кажем ние, то може да предизвика и гражданска война”, предупреди Борисов своите. И призова да не се прави анти-ДПС кампания, съобщава "24 часа".

“С ДПС много внимателно. ДПС е особена партия и ако ние имаме противник, който да може да ни излезе на организация, ред, концентрация, това са те”, каза премиерът. При тях етническият модел съществува. Те бягат от него, не го показват, “но винаги може и с външна подкрепа този модел да се задейства”, продължи той. И обясни, че ГЕРБ като отговорна партия “винаги ще има едно наум етническата толерантност и докъде може да се стигне”. Иначе най-лесно и удобно било да се води анти-ДПС кампания.

“Когато си опозиция, е лесно, когато управляваш, е трудно. За някои от много важните закони ни трябват и техните гласове. Ако оставим на реформаторите с тяхната изразна приказка, това никога не може да се случи. Готови сме за избори веднага, но ние няма да ги предизвикаме, обяви лидерът и победата ще е наша. Проявяваме толерантност, за да може да се случат тези по-важни за България неща”, обясни още Борисов.

Борисов обаче похвали реформаторите, че са най-добрият партньор, и им пожела успехи на местния вот. Настоя хората му да са толерантни в кампанията и към РБ. “Моля да не се нападате, а повече показвайте идеите си. Оттук насетне предстои приемане на бюджет, доста реформи, които трябва да завършим”, каза той. Резултатът е важен за стабилността на държавата.

“Това, че в другите партии има разнобой и колебания, не бива да ги подценяваме, те са машини”, предупреди обаче той и цитира поговорката: “Ако искаш мир, готви се за война”.

“Готови сме във всеки момент да отидем на избори, но няма аз да съм човекът, който да ги предизвика. Който иска, нека си носи после цялата отговорност за това, което ще се случи с държавата”, зарече се Борисов.

Да си успешен кмет, означава да си честен към хората и да изпълняваш поетите ангажименти, каза пък зам.-шефът на ГЕРБ и кмет на Бургас Димитър Николов.

Николов посъветва бъдещите кметове първи мандат да търсят премиера, ако им е много трудно. “Борисов е човек с голямо сърце и добра преценка за проблемите”, каза той и от името на всички кметове на ГЕРБ му благодари, че партията е била зад тях и в опозиция.

Нека пестим средства и да приключим всичко още на първи тур, взриви залата Николов. Отиваме на изборите със заслужено самочувствие за добре свършена работа, отчете и столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Победа на ГЕРБ на местните избори пожела и лидерът на ЕНП Жозеф Дол чрез видеообръщение. Дол каза “Браво” за резултатите от управлението на кметовете на ГЕРБ и изброи поименно всички техни областни градове. Но постави задача: Сливен, Ловеч, Хасково и Монтана също трябва да поемат по европейския си път на развитие.

“Бойко, щастлив съм, че благодарение на теб и твоя екип България успя да си възвърне доверието на Брюксел”, обърна се Дол към премиера. “Победа за България, скъпи Бойко!”, пожела му той.

Оценката за реално свършената ни работа ще донесе 10-а победа на ГЕРБ за 9 години. Това заяви зам.-председателят на партията и лидер на парламентарната група Цветан Цветанов. Той оглавява и предизборния щаб.

Времето в опозиция ни даде възможност да се сплотим и да направим партията по-боеспособна от всякога, заяви Цветанов. Благодарение на Борисов има стабилност в България, а благодарение на кметовете на ГЕРБ има добро управление и по места, похвали ги Цветанов. Определи популизма за големия опонент на ГЕРБ в кампанията.

Минимум 100 кметове, от тях 18-19 в областните центрове и над 1700 общински съветници - тази задача постави Цветанов. След това представи по области всичките 265 кандидат-кметове.