Радан Кънев: В управлението по-често става това, което искат Реформаторите, а не ДПС

Политика

12-09-2015, 06:55

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

""Стъпка по стъпка, със зъби и нокти ще направим записаното в програмата", твърди той

В управлението на страната по-често става това, което иска Реформаторският блок, а не ДПС. Това каза в интервю за БНТ съпредседателят на блока Радан Кънев по повод коментарите, че важните законодателни промени се случват само с подкрепата на движението.

Той подчерта, че въпреки призивите на някои от привържениците на Блока,, които смятат, че разочарованието от участието в управлението е достатъчно и призовават да се върви към нови избори, Реформаторският блок "в рамките на сегашния парламент, гарантирайки стабилносттана държавата, стъпка по стъпка, със зъби и нокти ще направим записаното в програмата".

Като пример за това Кънев даде приемането на закона за лечебните заведения, за който неговият съпартиец и здравен министър Петър Москов "с дяволско търпение и член по член" се борил и всичко важно е минало. Той увери, че по същия начин ще продължи борбата и за отхвърления антикорупционен закон на Меглена Кунева и на правосъдната реформа на министър Христо Иванов.

"Ако в даден момент най-важните неща бъдат отхвърлени, това ще промени радикално отношението ни към сегашния парламент", направи уговорката той.

"Когато се явявахме на избори и преговаряхме за програмата на правителството, обещахме битка с тежък противник, а не низ от лесни победи с фанфари. Водим тази битка, ще продължаваме да я водим с много поражения, но и с успехи, които печелим", подчерта политикът.

Кънев заяви, че откакто Реформаторите участват във властта, не съществува практиката на партийните назначения на директори на болници, на училища и районни инспектори в образованието, които да отчисляват пари към партийните си каси. В същото време напомни и че прекалено малко такива случаи са разкрити, а замесените - отстранени.

"Кръговете на ДПС са само едно от лицата на мафията, която е прояла българската администрация, това е толкова тревожно, че няма как да очакваме нещата да вървят лесно", каза Радан Кънев. По думите му депутатът от ДПС Делян Пеевски е само лицето на огромния проблем и след като той си тръгне от политиката, както "елегантно се подготвя", корупционните схеми няма да изчезнат. "Прокуратурата се е превърнала в масонска ложа, често не знаем защо се взима едно решение и дори какво се взима", каза той.