Прокуратурата готви още обвинения за арестуваната акушерка

Новините

12-09-2015, 08:10

Автор:

Dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Ковачева се е сринала психически за времето, прекарано в ареста

Акушерката Емилия Ковачева, която бе арестувана за побой на новородено в болница "Софиямед", ще получи още обвинения. Това стана ясно от думите на наблюдаващия прокурор Николай Христов. Разследващите разполагат със записи от дежурствата й в периода 17 март - 17 април, на които се вижда, че тя е удряла и други деца. Става дума за четири нощни дежурства, обясни прокурорът. Децата са налагани по главата и тялото, но към момента не е ясно дали са им останали трайни увреждания. Материалите по това разследване ще бъдат отделени в ново дело.

Ковачева се е сринала психически за времето, прекарано в ареста, заяви пък адвокатът й Владимир Янев. Той поиска акушерката да бъде освободена, защото е подложена на тормоз и изключителен стрес. Защитникът ще оспори и записа от побоя, като заяви, че качеството му не е достатъчно добро и не може с категоричност да се каже, че това е Ковачева.

Съдът обаче отказа да освободи жената. Съдия Христинка Колева заяви, че Ковачева е проявила изключителна жестокост и след ударите детето е било с черепно-мозъчна травма и опасност за живота. Психологическата експертиза пък показва, че акушерката е съзнавала какво върши. Затова Ковачева остава в ареста. Решението не е окончателно и може да се обжалва.