Имамите анкетират милета, информират Турция за настроенията у нас

Общество

11-09-2015, 11:03

Снимка:

©БГНЕС

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Оповести председателят на вътрешната комисия в парламента Атанас Атанасов

Турция събира информация за настроенията на турските граждани у нас чрез имамите в джамиите в България. Това стана ясно от думите на председателя на вътрешната комисия в парламента Атанас Атанасов пред Нова телевизия.


Той твърди, че в джамиите се раздават анкетни карти със следните въпроси: "Според вас съвременното българско училище успява ли да съдейства за изграждане на единна помашка общност"; "Владеете ли писмено турски език"; "Каква телевизия гледате", като тук отговорите са: българска, турска или друга; "Коя е родината ви" с отговори България, Турция или друга. На въпроса "Вашият майчин език е?" отговорите са: турски, помашки, ромски. Тоест, българският като отговор липсва.


"На базата на това може да се работи за манипулиране на това общество. В момента Турция се управлява от политическа сила, която има имперски амбиции", допълни Атанасов.
По думите му в България мюсюлманските храмове се ползват много отдавна за политическа дейност, за услуга на ДПС.


"Откакто ДПС са на власт, се забеляза бавно и системно внедряване в системите за сигурност на хора от тази партия. През последните години има много тясно сътрудничество между тази партия и турската държава", подчерта той. Според него "отдавна сме изпуснали влака".


Има ли терористи сред бежанците, които влизат у нас и какво искат да превозват руските самолети над небето ни - на този въпрос Атанасов отвърна: "Не смятам, че в момента има риск за българската национална сигурност чрез бежанците. Иначе отдавна тези терористични организации имат свои изнесени хора, включително и в Европа".