Легендарният Ford Mustang пристига в Плевен днес (Видео)

Ford Mustang Roadshow спира на площад "Свободата"

Легендарният Ford Mustang пристига в Плевен! Феновете ще могат да го срещнат на живо днес от 14 до 19 ч. на площад "Свободата“, до паметника на Альоша.

Шоуто Ford Mustang Roadshow обикаля цялата страна, а любопитното в случая е, че за пръв път в над 50-годишната си история иконата на Ford стъпва официално на Стария континент.

Най-харесван автомобил във Фейсбук в света (с повече от 8 милиона лайка), Ford Mustang има над 9 000 появи по телевизията, в музикални клипове и видео игри, както и във филми с холивудски звезди като Уил Смит, Никълъс Кейдж, Джейсън Стейтъм, Том Круз и Стийв Маккуин – в култовия филм „Булит“ от 60-те години.

Сред известните личности, собственици на Mustang, са Бил Клинтън, Джим Морисън, Джей Лено и Кели Кларксън, а Mustang се е превърнал в част от американската поп култура.

Над 9 милиона автомобила Ford Mustang са продадени по света от появата на първия модел през 1964 г. Събитието е отбелязано с поставянето му на върха на Empire State Building, най-високата тогава сграда, за което Mustang е трябвало да бъде разглобен, качен с асансьор и наново сглобен на върха. Ford повтори този номер с новия Mustang, също транспортирайки го до върха на най-високата сега сграда в света – Burj Khalifa в Дубай.