Илиана Раева за Невяна Владинова: Истински боец! (Видео)

Плевенчанката е в битката за разпределението на медалите и квотите за Олимпиадата в Рио

"Неви - истински боец, смела, артистична успя да се справи отлично и беше истински лидер на отбора!". С тези думи президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева описа плевенчанката Невяна Владинова, която изпълни първата цел - класиранe на финала в многобоя на Световното по художествена гимнастика в Щутгарт. Освен Неви, сигурна за битката за разпределението на медалите и квотите за Олимпиадата в Рио е и Мария Матева.

"Първият етап от Световното първенство при индивидуалистките беше едно много дълго, тежко, емоционално и силно за Световната художествена гимнастика състезание! Огромна конкуренция, много стръв за добро класиране и отлично подготвени състезателки от много страни, дошли да се борят за първите 24 места в първия етап на състезанието. Никога досега не съм виждала толкова силно състезание по художествена гимнастика. Това е един парад на красотата, таланта, изяществото и силния дух и желание за победа! Нашите момичета успяха да изпълнят първата си задача - да се класират в първите 24 гимнастички. Невяна Владинова е 13-та, а Мария Матева е 23-та! Отборно, заедно със Сара Стайкова, запазихме 7-то място от миналата година", коментира Илиана Раева.

Именно класирането на финала в многобоя беше първата цел пред Владинова и Матева на Световното в Щутгарт. Следващата е квоти за Рио, които ще вземат първите 15 в многобоя (по две от страна). За разлика от миналата година, когато само Матева бе финалистка в многобоя, този път България има две представителки.