Саудитска Арабия иска да строи 200 джамии в Германия

Свят

10-09-2015, 16:42

Снимка:

novini.bg

Автор:

starazagora.utre.bg

Всичко от Автора

Но отказва да приеме бежанци

Саудитска Арабия, която не позволява строителството на църкви, но финансира щедро изграждането на джамии в "земите на неверниците", е предложила да построи 200 джамии в Германия, които да обслужват бежанците, които тя отказва да приема на своя територия.

Пред в. "Билд" говорителят на германското вътрешно министерство посочил, че ще провери с "най-голяма грижа" предложението на Саудитска Арабия.

Заместник-председателят на ХДС Армин Лашен коментира по следния начин предложението на саудитците: "Вместо да се замислят за финансирането на джамии в Германия, по-добре е Саудитска Арабия да приема бежанци и да коригира финансирането на "Ислямска държава".

Генералният секретар на ХДС Андреас Шойер допълни: "Германското външно министерство трябва да даде много ясен отговор на това цинично предложение."

Говорителят за вътрешната политика на Парламентарната група на ХДС/ХСС и член на парламентарната комисия за контрол на специалните служби Щефан Майер заяви във връзка с предложението на Рияд, че "Германия не се нуждае от дарение за 200 джамии, а от солидарност с бежанците".