В Кюстендил започва седмица на пожарната безопасност

Ще повишават културата и информираността на населението

В Кюстендил започва традиционната  седмица на пожарната безопасност, съобщиха от Областна дирекция на МВР-Кюстендил. Тя има за цел повишаване културата и информираността на населението в областта на ПБЗН, популяризиране професията на българските пожарникари и спасители.

В районните служби на ПБЗН в Кюстендилска област отварят врати временни приемни за граждани. Служителите на РДПБЗН – Кюстендил ще проведат демонстрации на професионалните и тактико-технически способности за реагиране при пожари, бедствия и извънредни ситуации, както и справянето с последиците от пожари, природни и предизвикани от човека бедствия.

В рамките на Седмицата на пожарната безопасност служителите от РДППБЗН ще проведат  спортни състезания, ще се срещнат с деца и младежи и ще започнат кампания по сформиране на МПО „Млад огнеборец“.

В навечерието на професионалния си празник- 14 септември, служителите от РДПБЗН – Кюстендил, със средства от традиционната дарителска кампания, ще подпомогнат децата на загиналите при изпълнение на служебни задължения свои колеги.