Пламен Константинов: Надявам се залата да е пълна от самото начало на европейското първенство

Отборът трябва да свикне с публиката си

Селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол на България Пламен Константинов призова пред вестник Дневник за подкрепа от страна на родните фенове по време на Европейското първенство 2015, като заяви, че се надява залата да е пълна:

 "Надявам се залата да е пълна от самото начало, а не на полуфиналите. Защото отборът има нужда да стигне до полуфиналите. Стигне ли там, вече може да направи допълнителен подарък на тази публика. Ние трябва да се научим, че когато подкрепяме отбор, в какъвто и да е спорт, трябва да го подкрепяме, когато има нужда. На полуфинал мога да играя и на празна зала. Полуфиналът ми дава достатъчно адреналин да го изиграя и да дам максимума от себе си. Достигането до там е трудното. А ние в България ще отидем, когато вече ще спечелим нещо. Но до там да я добутаме... да я добутват сами. "Ако я докарат до медалите, мога и да отида да гледам". Е, защо тогава? Трябва да се насочи мисълта на хората в тази посока. Привлича ме пълната зала от началото до края на първенството. Ще дам за пример Световното в Полша миналата година. Пълна зала от първия до последния ден. Дори на турнира в Катовице, който изиграхме преди Световното, имаше 20 хиляди три дни поред.

Отборът трябва да свикне с публиката си. В един момент те се сливат. Ако се играе пред празна зала и в един момент тя се напълни, това може да повлияе негативно. Но когато отборът е свикнал да играе пред пълна зала, те вече стават едно и там е големият плюс. Самото класиране за такъв форум, вече е достатъчно. Там е сред големите. Подкрепи го от самото начало. Това е моята философия, в това вярвам. А да се изтъпаниш накрая за снимка... ти не си участвал в цялата работа, а само консумираш положителната енергия. Не си помогнал с нищо да се стигне до там", коментира Константинов