Борисов натисна ГЕРБ да приемат здравната реформа

Най-доброто от печата

08-09-2015, 07:41

Снимка:

в."Труд"

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

През декември ще заработи ново крило за лъчелечение

Премиерът Бойко Борисов обяви, че е свел на депутатите от ГЕРБ бързо да приемат здравната реформа. “Предложенията на Петър Москов, на когото много вярвам, ще получат пълната подкрепа и в парламента. Поел съм личен ангажимент в тази програма”, каза Борисов. В петък в здравната комисия от ГЕРБ гласуваха с БСП и ДПС срещу част от идеите на министъра.
Премиерът и здравният министър посетиха вчера столичната онкологична болница, в която ще работи нова апаратура за лъчелечение и химиотерапия.
Борисов обяви, че се е разстроил от разказа на лекарите как хората страдат при прекъсване на лечение заради счупен апарат. “Понеже Йорданка Фандъкова е с нас и ми е разказвала какви мъки са. Представете си, пази Боже, ако получиш такава диагноза, да дойдеш и да ти кажат, че трябва да се чака 2 месеца. Представяте ли си какво е за душите на тези хора и семействата им?”, каза Борисов.
“Разбрах, че Пламен Орешарски пак ни е давал съвети, а това беше абсолютно провален проект”, заяви Борисов: “Ако не се бяхме захванали, цялата програма от 300 млн. лв. заминаваше и трябваше от бюджета да я доплатим”.
Към март догодина листата на чакащи в онкологията в София ще бъде ликвидирана и моментната потребност на пациентите трябва да бъде задоволена, каза министър Москов. Първият пациент щял да влезе в новата сграда за лечение през декември.
На въпрос дали пристигат по-бързо линейките в София след сливането на спешните центрове, Москов заяви: “Да”. Премиерът обаче попита: “Ама защо през зелените площи на Руски паметник? Какво ви пречат зелените площи?”. Преди дни се появи снимка на линейка, навлязла в новия тревен участък на линията на трамвая.