Ислямисти хакнаха сайта на наш евродепутат

Политика

07-09-2015, 17:25

Снимка:

ekurd.net

Автор:

bulgaria.utre.bg

Всичко от Автора

Ангел Джамбазки от ВМРО коментира кратко: това е война

Хакери са атакували интернет страницата на евродепутата и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки (http://djambazki.org/). Това съобщават от ВМРО.

Хакерите са оставили подпис "Ислямска държава", като са го изписали на английски.

На черен фон има и надпис на арабски, типичен за ислямистите, последователи на "Ислямска държава". От ВМРО поясняват, че е оставен и електронен адрес - isis_cyberarmy@mail.ru, което означава кибер армия на "Ислямска държава". Сървърът на пощата е руски, но достъп до него имат потребители от цял свят.

В завършек хакерите са написали "Следва продължение...".

В коментара си за случая евродепутатът е лаконичен. По думите му, това е война.

Тонът на Джамбазки относно "Ислямска държава" е критичен. Неведнъж той е алармирал от трибуната на Европейския парламент за огромната заплаха от групировката за Европа и света.

Преди дни евродепутатът сигнализира за кола с българска регистрация, обозначена със символите на ислямистите, както и за привърженици на терористичната организация от Ихтиман, които публикуват свои пропагандни снимки в интернет.

От Патриотичния фронт алармираха, че в страната се развива кампания в подкрепа на "Ислямска държава" и радикални ислямистки движения. Затова настояха за сериозни и спешни мерки от страна на държавните служби.

Информация за опасността от радикалната пропаганда постъпва както в централата на ВМРО от граждани, така и българи изпращат снимки и сигнали до самия Ангел Джамбазки.