МВР: Да пазим децата на пътя!

Общество

07-09-2015, 16:27

Снимка:

©Bulgariautre.bg/архив

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Стартира седмица за превенция на пътната безопаст за учениците

Стартира седмица за превенция на детската пътна безопасност. Мотото й е "Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!", съобщават от пресцентъра на МВР. Акцията ще се провежда от днес до 13 септември от Главна дирекция "Национална полиция". 12 септември пък е обявен от Пътна полиция за Ден на превенцията.


Седмицата за превенция на детската пътна безопасност се обявява за втора поредна година в дните преди началото на новата учебна година.


На национално ниво инициативата ще се проведе в Кюстендил, който е домакин на 23-я национален конкурс "Пътен полицай на годината - 2015 г.".


В Деня на превенцията между 10:30 и 13:30 часа в Кюстендил предстоят поредица инициативи, организирани съвместно с Пътна полиция: демонстрации на техника и способи за контрол; консултации в различни области; запознаване на обществеността с превантивните кампании на институциите и организациите в областта на пътната безопасност; кратко обучение по долекарска помощ на пострадали при пътнотранспортни произшествия от Българския младежки Червен кръст.


На полигон по приложно колоездене уменията си ще демонстрират велосипедисти. Полигонът е подготвен от Съюза на българските автомобилисти. Ще бъде представена изложба на детски рисунки, участвали в конкурс на Държавната агенция за закрила на детето. Подготвени са забавни и атракционни игри за деца и възрастни.


Наред с полицейски акции за контрол, насочен към осигуряване безопасността на децата на пътя, пътните полицаи ще влязат в училищата, за да напомнят на ученици и родители основните правила за безопасност. На 15 септември призивът им за спазване на основните правила за движение ще е специално насочен към първокласниците.