Кунева готова да излезе от властта

Най-доброто от печата

04-09-2015, 07:18

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

За преосмисляне на коалицията се обяви и лидерът на ДСБ Радан Кънев.

За излизане на Реформаторския блок от управляващото мнозинство заговориха вчера официално от партията на вицепремиера Меглена Кунева Движение България на гражданите (ДБГ), след като бе отхвърлен подготвеният от нея закон за предотвратяване на корупцията сред заемащите висши публични длъжности. Дори и след прегласуване “за” бяха само депутатите от ГЕРБ (78 гласа) и РБ (22 гласа). Коалиционните партньори от АБВ и Патриотичния фронт се въздържаха.
Изпълнителният съвет на ДБГ ще постави въпроса пред парламентарната група на РБ следващата седмица. За преосмисляне на коалицията се обяви и лидерът на ДСБ Радан Кънев. “Ако става дума за сговаряне между всички фракции извън ГЕРБ и РБ”, се налага “в откровен разговор с ГЕРБ да преоценим смисъла от съществуване на парламент с прокорупционно мнозинство”, написа той. “Ако става дума за безотговорна демонстрация на лично отношение от ПФ към българския вицепремиер, се налага тежък разговор с тези наши партньори”, смята Кънев. Очевидно, че антикорупционният закон е уплашил голяма част от народните представители с последиците, които може да има върху техните интереси и интересите на хората, които те защитават, каза разстроената Кунева на излизане на парламента.
Вицепремиерът Меглена Кунева е разговаряла с премиера Бойко Борисов след отхвърлянето на антикорупционния закон и острата реакция на РБ. Очаква се проектът да бъде преработен и внесен отново, научи “Труд”.