Кънев: Състезание за парчета от баницата увълчва

Политика

02-09-2015, 12:32

Снимка:

©faktor.bg

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Акцентира реформаторът и призова за християнски морал и принципи

Ясно е от първия ден на това НС, че то или ще е терен на съгласието, или ще вървим към нови избори. Уменията за преговори от първия ден бяха предпоставка за защита на националната сигурност на държавата, заяви в НС Радан Кънев от РБ.


"Едновременно трябваше да налагаме нова политическа етика и да постигаме големи компромиси", каза още той. Всички политически сили в това НС трябва да могат да си говорят и да взимат решения за стабилността на българската държава. Настоящата сесия обаче трябва да даде отговор на въпроса за цената на преговорите и компромисите, за да се повиши моралното ниво на българския политически живот", каза Кънев.


"Дали ще кажем - трябва да бъдем стабилни и да седнем здраво на миндера на властта, използвайки кризата около нас или ще я използваме като възможност да преместим България от най-изостанал член на ЕС към успешна държава. Възможно е", отсече Кънев и поиска политика на морал. Да се върнем към корените и към традиционната християнска представа за морал, призова той.


"Докато политическото състезание е за парчета от баницата, то винаги ще е увълчено, защото става дума за страсти от личен интерес. А когато е за принципи, и най-разпокъсаният парламент може да ражда идеи за българските граждани", каза Кънев.