Анти-ДПС нагласата е страст, но не и управленска програма

Политика

02-09-2015, 12:14

Снимка:

©Веселин Боришев

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Обясни на парламентаристите Местан и изтъкна ромския въпрос като приоритет

Началото на новата сесия съвпада с края на първата година от управлението "Борисов 2". Най-честата мантра е, че управлението е стабилно, въпросът е кой как разбира стабилността, заяви в НС лидерът на ДПС Лютви Местан.


"Стабилността обаче преди всичко е функция от идейна съвместимост и общи приоритети на управляващите партии, а такива няма. Няма обща данъчна политика, например. Ако след месец се наложи отново ДПС да спасява плоския данък, значи управлението не е стабилно. Вместо да се разберете, вие избирате да компенсирате липсата на идейна спойка с ДПС", обясни той.


"А анти-ДПС нагласата ви е страст, истерия, но не е програма за управление. Няма да заблудите обществото", добави Местан. Според него това пораждало тежка криза на политическата идентичност на дясното. "Затова акцентът ви е стабилността, но не и развитието", обърна се към управляващите той.


Местан заяви още, че политиката спрямо ромите била слаба. "Ромският въпрос обаче няма да се реши с багери и засилено жандармерийско присъствие, а с образователна интеграция още от предучилищна възраст. ще получите подкрепата ни, ако заложите в бюджета средства за детски градини в ромските махали. Бавно е, но е единственият начин", посочи той.