ГЕРБ няма да подкрепи изборни промени в последния момент

Политика

02-09-2015, 10:29

Снимка:

©Bulgariautre.bg/архив

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Сговорчивостта да се превърне в политическа норма, призова Цветанов в парламента

ГЕРБ няма да подкрепи изборни промени в последния момент. Това се казва в декларация на партията, представена от парламентарната трибуна от Цветан Цветанов.
По думите му сега най-важното е да се приемат окончателно промените в Конституцията.


"Задача №1 във вътрешнополитически план е да се финализира работата по договорените промени в Конституцията, касаещи съдебната реформа. Тук прозира общественото очакване сговорчивостта да се превърне в норма на политическа комуникация у нас. Защото промени в Конституцията са възможни, само при консенсус между политическите формации в парламента", декларира Цветанов.


"Време е да се прави разлика между евтините солови популистки изяви на някои политици от парламентарната трибуна пред многото камери и микрофони и политически отговорното поведение на тези, които избират трудния път на поетапно налагане на модерно и работещо законодателство", подчерта той.


"ГЕРБ споделя мнението на правосъдния министър, че е постигнат изключително добър междинен резултат, тъй като вече има предпоставки съдебната реформа да мине на следващо ниво. Още тази седмица НС ще разгледа на първо четене законопроекта за предотвратяване на корупция сред лица, заемащи висши публични длъжности. От ГЕРБ сме уверени, че тези усилия трябва да продължат в посока засилване на нетолерантността към корупцията по високите нива в държавата", каза Цветанов.