Млади таланти на проби в Марек Юнион - Ивкони

Трима основни волейболисти чакат изгодни оферти от чужбина

С 14 играчи започна подготовка волейболният шампион Марек Юнион Ивкони. Отборът се събра в Сливница за първото си занимание и ще остане там, докато бъде завършена спортната зала в Дупница. Очаква се това да се случи към края на този месец.

Двама от игралите в чужбина през миналата година се появиха на днешното занимание и е много вероятно да останат. Тодор Вълчев, който за последно облича екипа на тим от Иран, и Георги Елчинов, играл в Турция, ще чакат изгодни оферти от чужбина. Ако обаче не се появят такива до 15-ина дни, ще бъдат картотекирани за мачовете от Шампионска лига.

От утре към тима се присъединява и Венелин Кадънков, който също се подвизава в Турция. С тях тримата Найден Найденов ще има много разнообразни вариации за състав, тъй като и Елчинов, и Вълчев играят на два поста – посрещач и диагонал. В същото време Кадънков е изявен диагонал и особено за Шампионска лига се очертава много стойностен тим.

Ако бъде запазен този състав, то дупничани трудно ще имат конкуренция за 5-ата поредна титла. От тима липсва само либерото Мартин Божилов, който е на подготовка с националния отбор и ще се присъедини към съотборниците си веднага след края на Европейското първенство, уточнява zadupnitsa.com.

Тренировки започна и централният блокировач Венцислав Трифонов, който след като претърпя операция на рамото, не игра близо година. Той ще има два месеца, за да влезе във форма и отново да бъде край мрежата.

"Трансферите са отворен процес, така че има време до началото на шампионата. Ние не спираме никой, особено опитните за чужбина, тъй като така даваме път на младите да израстват. Не е изключено да привлечем един опитен играч на един от постовете, но това е в зависимост от трансферите, които осъществим в следващите дни и седмици", лаконичен бе мениджърът на тима Людмил Найденов.

Вчера пък Найденов бе в Дупница, тъй като на проби бяха дошли няколко млади таланти от различни краища на страната.