Украйна забрани достъп и на Никита Михалков

Свят

31-08-2015, 17:08

Снимка:

sputniknews.com

Автор:

bulgaria.utre.bg

Всичко от Автора

Смятат го за заплаха за националната й сигурност

Руският режисьор Никита Михалков няма да има право да стъпва на украинска територия, пише газета.ру. Днес Службата за национална сигурност обяви носителя на Оскар за най-добър чуждоезичен филм за лентата "Изпепелени от слънцето" (1995 г.) за заплаха за териториалната цялост на източноевропейската страна.

В официално съобщение на правителството на Украйна начело с Арсений Яценюк се посочва, че влизането на артиста и режисьора на украинска територия е забранено, защото той представлява заплаха за национална сигурност на страната.

Днес Киев обнови списъка с лица, на които им е забранено влизането в Украйна. В него освен Михалков, вече влязоха фронтменът на една от любимите на руския президент Владимир Путин групи "Любе" - Николай Расторгуев, певецът Йосиф Кобзон, френският актьор Жерар Депардийо, руският артист, изиграл ролята на Дартанян в съветската екранизация на класическия роман "Тримата мускетари" – Михаил Боярский и други представители на руските артистични среди, както и журналисти.