Кунева: Лично ще питам Цветанов дали е увещавал реформатори

Политика

31-08-2015, 12:00

Снимка:

©Георги Кожухаров

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

"България на гражданите" е за единна регистрация на РБ за изборите, подчерта вицепремиерът

На 9 юни утвърдихме проект за коалиционно споразумение за общ кмет на Реформаторския блок. Изпратихме го на всички наши партии. На 20 юни в Добрич нашият съвет възложи да се подпише това споразумение. Не сме целили сепаратистко коалиционно споразумение. Ние от "България на Гражданите” сме за единна регистрация на кметове. Това каза в Здравей, България” лидерът на "България за гражданите" - вицепремиер Меглена Кунева.


"Днес следобед се надявам да изчистим тези облаци, които за мен са изненада - да се съберем всички лидери на партии в Реформаторския блок и да обсъдим как ще се явим на изборите. Ден преди това се създаде впечатлението, че има партии, които се дърпат от единството, това не е добра атмосфера за провеждане на този разговор. Това просто не е истина”, добави Кунева. ”Ние сме за единната регистрация на изборите”, подчерта тя.


"Не съм чула Цветанов да се е обаждал на РБ, за да увещава наши кандидат кметове да бъдат издигнати от ГЕРБ. Ще го попитам дали е така", каза Кунева по отношение на твърдението на реформатори.


"Бежанците трябва да бъдат разселени. Затова е необходима силна обща политика. Не е въпрос само на пари. Трябва да бъдем много бързи, за да могат тези хора да се адаптират и да бъдат разпределени". Това каза Кунева по отношение на бежанската криза.


"Една Франция след виетнамската война е приела 100 000 бежанци. Така че да приемам тези хора, не е страшно. Европа застарява. Тези хора могат да бъдат работна ръка. Научните открития идват до известна степен от хора извън Стария континент", каза още политикът.