US армията затяга редиците си в Европа

Политика

31-08-2015, 11:35

Снимка:

©frognews.bg

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Операция "Атлантическа решимост" ще стикова силите на Алианса до постигане на целите си

Американската армия затяга редиците си в Европа. Съединените щати, заедно със съюзниците от НАТО продължават да провеждат най-голямото военно учение на Стария континент от края на Студената война досега. Операцията е кръстена "Атлантическа решимост”, а българската армия също участва дейно в нея. Както с тренировъчни полигони, така и с жива сила.


Нападения, отбрана, десанти, въздушни и сухопътни учения - така изглежда малка част от операция "Атлантическа решимост”. Голямата цел е отлична бързина и подобряване на готовността за разгръщане на въоръжени сили при необходимост. Учението ще продължи, докато трае необходимостта от успокояване на съюзниците. И докато се възпре регионалната хегемонията на Русия. По този начин е обяснена целта на "Атлантическа решимост” в официалната страница на Европейското командване на Съединените щати, цитирана от bTV.


"Съединените щати имат значителен принос към операцията. Очевидно това е действие, вдъхновено от Съединените щати, но по-важното е, че това е операция между партньори, които са част от Алианса”, коментира ген. Ранди Кий, командващ "Стратегия и политика” - Европейско командване на САЩ.