Рокаджии намериха мигрант в калъф за китара

Бежанците изглеждали отчаяни, искали по-добър живот, за това се опитали да стигнат до Англия

Момчетата от британската рок банда Wille and the Bandits били на път да се приберат в Англия след  европейско турне с автобус, когато се натъкнали на неканени гости в един от калъфите за китара съобщава The Telegraph.

Музикантите опаковали нещата си във френския град Кале след турне в Германия, Белгия и Швейцария, когато намерили натрапник на задната седалка на автобуса, а негов приятел в калъф на китара.

"Просто буквално извлякохме двамата мъже от нашия автобус недалеч от Кале. Товарехме техника и забелязах, че бусът се клати. Един човек седеше на задните седалки, а другият се беше скрил в куфара на една китара ... Жалко е, те изглеждаха отчаяни и просто искаха по-добър живот. Веднага си мислиш за това какъв късметлия си, и че не трябва да го приемаме за даденост. " пишат в своя блог музикантите.

Миналата година младата група Wille and the Bandits бе обявена в класацията на радио BBC – Radio One за еднa от най-добрите начинаещи групи във Великобритания и ги включиха в "задължителния" списъка на "Гластънбъри" през 2014.