Ивет Лалова: Влюбих се в дисциплината 200 метра

Много съм щастлива и доволна

Иван Лалова логично беше много доволна след финала на 200 метра на Световното по лека атлетика в Пекин. Спринтьорката ни завърши седма с време 22.41 секунди. След финала Лалова заяви, че се е влюбила в дисциплината 200 метра.

"Вчера се влюбих (б.р. - Ивет се класира на финал на 200 метра на Световно за първи път в кариерата си, и то с личен резултат 22.32 секунди). Тръгнах си от стадиона и си казах „аз се влюбих в 200 метра.” Нали знаете, че се случва да виждаш някой много пъти и изведнъж се получава нещо по-различно и си влюбен", коментира щастливата Ивет пред пратеника на bgathletic в Пекин.

"Уморена съм вече. Много съм щастлива, много съм доволна. Изхабих страшно много енергия от вчера до днес... от радост. Знаех, че първите три не са сигурни, както на 100 метра. Но 21.60 сек – вече се приближава към мъжете. Трябваше ми национален рекорд, за да съм в медалите. Сега искам да се нарадвам на този финал. Вчера с вас тук се радвах (б.а. - с българските журналисти в микс-зоната, където атлетите се срещат с медиите) и изведнъж тази радост се превърна в напрежение и чакане”, коментира още Ивет.

"Благодаря много, че гледахте, стискахте палци и бяхте с мен. Беше тежко бягане, труден финал. Имаше много силни резултати и това е най-силният финал на 200 метра в историята, но аз бях част от него. Благодаря много за подкрепата, за това, че стискахте палци. Обичам ви!", добави Лалова.