Националките ни до 20 години на посещение в общината на Суботица

Кметът на града Любен Христов е българин по произход

Българският национален отбор по волейбол за девойки до 20 години бе на посещение в общината на град Суботица, по покана на г-н Любен Христов, който е заместник-кмет на града и е българин по произход. Визитата се стоя в четвъртък, малко преди важния мач на нашите момичета от Група "В" на Балканиадата срещу Турция. Припомняме, че младите „лъвици“ се представиха отлично във въпросния двубой и постигнаха много ценна победа с 3:0, която им гарантира първото място в групата.

На срещата родните волейболистки и щабът на тима подариха за спомен на г-н Христов флаг на националния отбор, както и тениска, с която същата вечер той обеща да се яви в залата и да подкрепи отбора в последния му мач от груповата фаза.

От своя страна представителният ни тим изрази приятните си впечатления от града и турнира, както и благодарността си за поканата. До нея се е стигнало, след като г-н Христов срещнал няколко от момичетата в отбора по време на тяхна разходка из града. Състезателките го поканили да дойде в залата, за да гледа техен мач. Заместник кметът приел и подкрепял бурно родните волейболистки от трибуните.

В края на срещата г-н Христов пожела на отбора да достигне най-малко до двубоя за златните медали на надпреварата. Днес от 19:00 часа българско време волейболните ни националки излизат срещу Молдова във втория полуфинал на Балканиадата в Суботица.