Пуснатият преди часове Яро, пак е задържан

Крими

27-08-2015, 16:57

Снимка:

btvnovinite.bg

Автор:

bulgaria.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Съдия нареди незабавно освобождаване на автокрадеца Яро

Автокрадецът стана "звезда", заради гневен коментар на Борисов

Броени часове, след като Софийският градски съд пусна на свобода автокрадеца Ярослав Димитров - Яро, той отново беше прибран в ареста, но по друго дело. По-рано СГС пусна 32-годишния мъж, след като прецени, че няма доказателства, че той е извършил записаната с охранителна камера кражба на скъпа кола в столицата.

Сега, обаче Софийската районна прокуратура задържа Ярослав Димитров за 72 часа като съучастник по обвинение за вещно укривателство, съобщиха от прокуратурата.

Димитров е обвинен за това, че на 27 и 28 май 2014 г., в съучастие с Божил Гюров, е укрил чужди движими вещи - два мотоциклета марка "Ямаха" и един мотоциклет марка "Хонда".

При разкриване на престъплението Димитров е бил задържан по друго дело и затова не му е взета мярка за неотклонение, уточняват от обвинението.
Наблюдаващият прокурор е наложил на Димитров, който успя да разгневи дори премиера Бойко Борисов, забрана за напускане на страната.

На 29 август СРП ще внесе искане в Районен съд-София за постоянното задържане под стража на Ярослав Димитров и по настоящето наказателно производство.