ВК Монтана започна подготовка за първенството

В зала "Огоста" се събраха 14 състезатели

С група от 14 състезатели волейболният отбор на Монтана започна днес подготовка за новия сезон. В зала „Огоста” не се появиха разпределителите Любомир Агонцев и Стефан Стоянов.

Първият е на лагер с националния отбор на България, а Стоянов, който стана шампион с отбора на Добруджа (Добрич), но до това лято правата му държеше Марек, отсъства по семейни причини и е очакван в понеделник. Другите нови попълнения в звездната селекция на Монтана бяха на линия. Първа тренировка с новия си отбор днес направиха привлечените от Добруджа посрещачи Симеон Александров и Костадин Стойков, и центровете Теодор Богданов (Нефтохимик) и Мартин Палийски (Пирин Разлог).

Нов е и треньорският екип на монтанския тим. Доскорошният наставник на столичния Левски Петър Шопов ще има тежката дума в залата, а негов помощник ще бъде бившият кадър на Марек Людмил Иванов, който ще бъде и статистик в клуба. От детско-юношеската школа с първия отбор ще се готвят разпределителите Алекс Ангелов и Алберто Пенков (ДЮШ) и посрещачът Леон Тончев.

От миналогодишния  състав от зала „Огоста” пък си тръгнаха Николай Къртев, Денимир Димитров, Цано Цанов, Явор Генов, Денис Чавдаров и капитанът на отбора Бранимир Баев. Генов бе обещал да удължи договора си с Монтана, но после се отметна и подписа с Нефтохимик (Бургас). Денис Чавдаров пък, като че ли се уплаши от голямата конкуренция и реши да продължи кариерата си в Добруджа.
 

По програма отборът ще се готви следващите десет дни в домашна обстановка, а от 7 септември отива на лагер на родното ни черноморие. От началото на октомври треньорът Петър Шопов е предвидил серия контролни срещи, като има уверението на ръководството на клуба, че ако у нас не се намерят съперници за проверки, ще се търсят такива зад граница, най-вероятно в западната ни съседка Сърбия.

Кои започнаха днес подготовка с Монтана: Минчо Минчев, Здравко Кьосев, Трифон Лапков, Симеон Александров (Добруджа), Костадин Стойков (Добруджа), Иван Латунов, Теодор Богданов (Нефтохимик), Мартин Палийски (Пирин Разлог), Георги Георгиев, Добромир Иванов, Ивайло Лалов, Алекс Ангелов (ДЮШ) Алберто Пенков (ДЮШ), Леон Тончев Пенков (ДЮШ).

Ст. треньор: Петър Шопов.

Пом. треньор: Людмил Иванов.